Czekoladowa kolekcja
Czekoladowa kolekcja merci z 8 wykwintnymi rodzajami specjałów czekoladowych.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (12,5 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2346 kJ / 563 kcal | 293 kJ / 70 kcal | 4% |
Tłuszcz | 36,1 g | 4,5 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19,9 g | 2,5 g | 13% |
Węglowodany | 49,9 g | 6,2 g | 2% |
w tym cukry | 48,0 g | 6,0 g | 7% |
Białko | 7,8 g | 1,0 g | 2% |
Sól | 0,17 g | 0,02 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Nadziewane i nienadziewane specjały czekoladowe.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), orzechy laskowe (3,8%), migdały (3,4%), pełnotłuste mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza (z mleka), maślanka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, dekstroza, kakao niskotłuszczowe, fruktoza, emulgator: lecytyny (soja), syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, kawa, aromaty, sól.
Czekolada mleczna z nadzieniem nugatowym: masa kakaowa minimum 32%; czekolada śmietankowa: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna z orzechami i migdałami: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna z nadzieniem pralinowym: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna deserowa: masa kakaowa minimum 45%; czekolada deserowa z nadzieniem marcepanowym: masa kakaowa minimum 50%; czekolada deserowa z musem czekoladowym: masa kakaowa minimum 50%; biała czekolada i czekolada kawowo-śmietankowa: czekolada śmietankowa: masa kakaowa minimum 32%, biała czekolada: masa kakaowa minimum 28%.
Wszystkie rodzaje mogą zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Mleczna kolekcja
Mleczna kolekcja merci z 4 wykwintnymi rodzajami specjałów w mlecznej czekoladzie.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (12,5 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2412 kJ / 579 kcal | 302 kJ / 72 kcal | 4% |
Tłuszcz | 37,8 g | 4,7 g | 7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20,4 g | 2,6 g | 13% |
Węglowodany | 50,1 g | 6,3 g | 2% |
w tym cukry | 48,3 g | 6,0 g | 7% |
Białko | 8,1 g | 1,0 g | 2% |
Sól | 0,21 g | 0,03 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Nadziewane i nienadziewane specjały czekoladowe.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, orzechy laskowe (7,6%), miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), laktoza (z mleka), maślanka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, siekane migdały (1,3%), dekstroza, emulgator: lecytyny (soja), kakao niskotłuszczowe, aromaty, sól.
Czekolada mleczna z nadzieniem nugatowym: masa kakaowa minimum 32%; czekolada śmietankowa: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna z orzechami i migdałami: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna z nadzieniem pralinowym: masa kakaowa minimum 32%.
Wszystkie rodzaje mogą zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Deserowa kolekcja
Deserowa kolekcja merci z 4 wykwintnymi rodzajami specjałów w czekoladzie deserowej.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (12,5 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2282 kJ / 548 kcal | 285 kJ / 69 kcal | 3% |
Tłuszcz | 34,4 g | 4,3 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19,7 g | 2,5 g | 13% |
Węglowodany | 49,8 g | 6,2 g | 2% |
w tym cukry | 47,7 g | 6,0 g | 7% |
Białko | 7,5 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,14 g | 0,02 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Nadziewane i nienadziewane specjały czekoladowe.
Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, pełnotłuste mleko w proszku, mielone migdały (4,3%), tłuszcze roślinne (shea, palmowy), mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza (z mleka), kakao niskotłuszczowe, tłuszcz mleczny, fruktoza, kawa, emulgator: lecytyny (soja), syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, maślanka w proszku (z mleka), dekstroza, aromaty, sól.
Biała czekolada i czekolada kawowo-śmietankowa: czekolada śmietankowa: masa kakaowa minimum 32%, biała czekolada: masa kakaowa minimum 28%; czekolada deserowa z musem czekoladowym: masa kakaowa minimum 50%; czekolada mleczna deserowa: masa kakaowa minimum 45%; czekolada deserowa z nadzieniem marcepanowym: masa kakaowa minimum 50%.
Wszystkie rodzaje mogą zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Migdałowa kolekcja
Migdałowa kolekcja merci z 4 wykwintnymi rodzajami specjałów czekoladowych z migdałami.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (12,5 g) | Na sztukę % |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2367 kJ / 568 kcal | 296 kJ / 71 kcal | 4% |
Tłuszcz | 37,2 g | 4,7 g | 7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19,1 g | 2,4 g | 12% |
Węglowodany | 46,9 g | 5,9 g | 2% |
w tym cukry | 44,5 g | 5,6 g | 6% |
Białko | 9,6 g | 1,2 g | 2% |
Sól | 0,24 g | 0,03 g | <1% |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Specjały czekoladowe z chrupkimi kawałkami migdałów (9,2%).
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, migdały, pełnotłuste mleko w proszku, orzechy laskowe (3,8%), laktoza (z mleka), maślanka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, mąka ryżowa, emulgator: lecytyny (soja), syrop glukozowy, miód, białko pszenne, tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), sól, słód pszenny, aromaty, siekane pistacje, białko jaj kurzych, skrobia ziemniaczana.
Czekolada mleczna z orzechami i migdałami: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna deserowa z migdałami: masa kakaowa minimum 45%; biała czekolada z migdałami i chrupkami ryżowymi: masa kakaowa minimum 28%; czekolada mleczna z białym nugatem migdałowo-miodowym: masa kakaowa minimum 32%.
Wszystkie rodzaje mogą zawierać także orzechy laskowe, orzeszki ziemne, inne orzechy, pszenicę oraz jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Kolekcja z musem czekoladowym
Kolekcja merci z musem czekoladowym - 4 rodzaje specjałów z musem czekoladowym w środku.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (10,5 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2510 kJ / 603 kcal | 264 kJ / 63 kcal | 3% |
Tłuszcz | 41,9 g | 4,4 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 24,7 g | 2,6 g | 13% |
Węglowodany | 47,7 g | 5,0 g | 2% |
w tym cukry | 44,3 g | 4,7 g | 5% |
Białko | 7,4 g | 0,8 g | 2% |
Sól | 0,22 g | 0,02 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Specjały czekoladowe nadziewane musem (40%)
Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcze roślinne (shea, palmowy), mleko pełne w proszku, pełnotłuste mleko w proszku, tłuszcz mleczny, odtłuszczone mleko w proszku, mielone orzechy laskowe, laktoza (z mleka), maślanka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny (soja), mielone migdały, aromaty, sól.
Biała czekolada nadziewana białym musem czekoladowym: masa kakaowa minimum 32%.
Czekolada mleczna nadziewana musem czekoladowym: masa kakaowa minimum 32%.
Czekolada mleczna nadziewana orzechowym musem czekoladowym: masa kakaowa minimum 32%.
Czekolada deserowa nadziewana musem czekoladowym: masa kakaowa minimum 50%.
Wszystkie rodzaje mogą zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Black & White Selection
merci Black & White z 4 wykwintnymi rodzajami specjałów czekoladowych.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (12 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2432 kJ / 585 kcal | 292 kJ / 70 kcal | 4% |
Tłuszcz | 40,2 g | 4,8 g | 7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23,0 g | 2,8 g | 14% |
Węglowodany | 45,9 g | 5,5 g | 2% |
w tym cukry | 43,4 g | 5,2 g | 6% |
Białko | 7,8 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,24 g | 0,03 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Nadziewane i nienadziewane specjały czekoladowe.
Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), migdały (5,2%), pełnotłuste mleko w proszku, tłuszcz mleczny, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza (z mleka), produkt z serwatki (z mleka), mąka ryżowa, mąka pszenna, emulgator: lecytyny (soja), maślanka w proszku (z mleka), kakao niskotłuszczowe, białko pszenne, aromaty, sól, słód pszenny, substancja spulchniająca (węglany amonu, wodorowęglan sodu, węglany potasu).
Biała czekolada: masa kakaowa minimum 28%. Czekolada: masa kakaowa minimum 50%.
Może zawierać także orzechy laskowe, orzeszki ziemne, inne orzechy i jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.